Koktajl czekoladowy

Koktajl czekoladowy

Składniki:

1 gruszka;
pół awokado;
1 banan;
2 łyżeczki migdałów;
2 łyżeczki kakao (kakao ciemne);
3 łyżki kefiru;
100 ml mleka (ja użyłam mleka bez laktozy)

Sposób przygotowania:

  1. Awokado kroimy wzdłuż na pół i obieramy ze skórki. Gruszkę także obieramy ze skóry. Owoce myjemy.
  2. Obrane awokado, gruszkę i banana kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera.
  3. Następnie dodajemy kakao, migdały, kefir i mleko.
  4. Wszystko miksujemy. Gotowe.

Koktajl możemy udekorować. Ja użyłam kiwi, migdałów i żurawiny liofilizowanej.

Jest to szybki i efektowny koktajl. Można go zabrać ze soba do pracy na drugie śniadanie, uczelnie, czy też siłownię.

Smacznego!
Tasty diet by milena
Please follow and like us:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *