Mini wrapy

Mini wrapy

Jedno z moich ulubionych dań. Proste w przygotowaniu i pyszne. Jest to idealna przekąska na np.podwieczorek. Niebanalna przystawka na niejednym przyjęciu.

Przepis dla 4 osób. Czas przygotowania około 35 min.

Skladniki:

4 placki tortilla;
300g piersi z kurczaka;
1 serek typu Almette;
1 papryka żółta;
1 papryka czerwona;
1 pęczek pietruszki.

Przyprawy do mięsa: sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, bazylia i oregano. 

Sos do mini wrapów:

2 ząbki czosnku;
2 łyżki majonezu;
200g jogurtu naturalnego;
pół łyżeczki pieprzu (ja użyłam ziołowego).
 

Przygotowanie:

1. Mięso kroimy bardzo drobno, dodajemy przyprawy (przyprawy ppdane powyżej,  dodajemy wedle uznania) i podsmażamy na małym ogniu.
2. Paprykę kroimy na małe kosteczki, pietruszkę siekamy.
3. Następnie placki od tortilli smarujemy serkiem i wykładamy je mięsem oraz warzywami. Farsz rozkładamy równomiernie          i placki zwijamy dość ciasno.
4. Tortille kroimy na małe kawałki jak ma zdjęciu, układamy na blaszce wyłożonej papierem i wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180st. na 7-10min.
5. W tym czasie robimy sos. Do miseczki przelewamy jogurt naturalny, dodajemy majonez, sprasowany czosnek i pieprz. Całość mieszamy.

Gotowe.

Smacznego!

Tasty diet by milena-Dietetyk 

Please follow and like us:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *