Pasta z awokado i warzyw

Pasta z awokado i warzyw

 

Często nie mamy czasu i pomysłu na to, żeby nasze kanapki były smaczne, na dodatek zdrowe, a ich przygotowanie szybkie           i proste. A ile można jeść np. knapki z szynką, serem, czy pomidorem? Dlatego przedstawiam Wam bardzo prosty przepis na zdrowe i przepyszne kanapki, które idealnie nadają się np. na śniadanie, II śniadanie, czy też kolację. A co najważniejsze przygotowałam je w 5 min.

Składniki:

1 awokado;
pół pomidora;
3-4 rzodkiewki;
1 ząbek czosnku;
1 łyżeczka bazylii;
1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny;
szczypta pieprzu;
szczypta soli jodowanej.
 

Sposób przygotowania:

  1. Awokado myjemy i obieramy ze skórki.
  2. Następnie po usunięciu pestki, dusimy je widelcem.
  3. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, a pomidora w kostkę i dodajemy do awokado.
  4. Następnie dodajemy przyprawy, sok z cytryny i sprasowany czosnek.
  5. Wszystko razem mieszamy i smarujemy pastą kanapki. Gotowe

             

Smacznego!

Tasty diet by milena-Dietetyk

 

Please follow and like us:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *